KNHS -  Velsen-Zuid: Winst in de Grand Prix voor CMC Zaire 

Op zondag 27 mei werd er bij Manege Variohippique in Velsen-zuid een Subtopdressuurwedstrijd georganiseerd. Er waren ZZ-Zwaar, Lichte-, Midden- en Zware Tour rubrieken. We zijn met CMC Zaïre (v.Gribaldi) naar de wedstrijd geweest en heb haar in de Grand Prix van de Zware Tour uitgebracht. We hebben weer winst gereden!

Het was een erg warme dag. De luchtvochtigheid was hoog en met de zon e rbij was het klam. Gelukkig heeft Zaïre er weinig last van en pakt het werk meestal gewoon aan. De wedstrijd accommodatie is prettig om te starten. Het is nog geen 10 minuten rijden vanaf Manege Spaarnwoude. We starten er regelmatig dus Zaïre is bekend met het terrein.

De proef ging redelijk goed. Vlak voor de proef was er een pony los gebroken met uit de wei halen en kwam in volle vaart voorbij over het fietspad. Zaïre stond op scherp maar niet op mij. Aan de bak dus !! We hadden mooie onderdelen zoals de piaffe en de galopwissels om de twee. Helaas ook een paar dure fouten en wat strak in de buiging. Dat was jammer!  KNHS-  Halfweg: Mooie scores voor Four Seasons in de Z2

We kregen van de jury toch nog een nette score van bijna 61% en dat was super leuk. Er is nog progressie mogelijk dus we gaan rustig verder met het huiswerk. Het gaat steeds kleine stukjes beter dus dat is voor mij de motivatie om verder te gaan. We gaan rustig door! 

Op donderdag Hemelvaartsdag 8 mei werd er bij Manege Spaarnwoude een KNHS-dressuurwedstrijd georganiseerd door RV Bentveld en Xanthus. Er waren B t/m Z2 rubrieken. We zijn met trainingspaard Four Seasons(v.Vivaldi) naar de wedstrijd geweest en heb weer twee nette winstpunten in de klasse Z2 gereden. Super leuk!

Het was de derde wedstrijd van de feestdagencompetitie. De eerste was op tweede Paasdag, de tweede op Koningsdag en de finale is op tweede Pinksterdag. We hebben mooie scores gereden en dan is het helemaal leuk om later de finale te rijden!

Het losrijden was in de kleine buitenbaan en de proeven in de grote buitenbaan. Thuis in de training gaat het steeds beter en dan is het uitdaging om het ook in de proef voor elkaar te houden. Four Seasons moet zich nog meer verder ontwikkelen op dit niveau maar wordt steeds stabieler en sterker.

De proeven gingen wisselend goed. Er zaten mooie onderdelen in maar ook een paar storingen. Door betere afwerking van de onderdelen en basiscontrole kan de score nog omhoog. De galopwissels gaan steeds beter en ze bleef stukken beter in balans door de onderdelen gaan.

We kregen van de jury 210 en 205 punten voor de proeven. Wel leuk dat we weer winst hebben gereden in de Z2. Four Seasons is een leuk paard om mee op wedstrijd te gaan. We trainen rustig verder en gaan het binnenkort een keer in de klasse ZZ-Licht proberen. Leuke nieuwe uitdaging!

KNHS-  Halfweg: Mooie scores voor Four Seasons in de Z2

Op Koningsdag 27 april organiseerde RV Bentveld en Xantus een KNHS-dressuurwedstrijd op Manege Spaarnwoude. De feestdagencompetitie is een leuke wedstrijd om aan mee te doen. Er is nog een wedstrijd op Hemelvaartsdag en de finale is op tweede Pinksterdag. We zijn twee keer eerste geworden in de Z2 met 221,5 en 223 punten. Super leuk!

Met Pasen hebben we ook goed gereden en dan is het helemaal leuk als dat nog een keer lukt. Thuis in de training gaat het steeds beter en stabieler. Four Seasons krijgt meer draagkracht en souplesse. Hierdoor gaan de oefeningen en verzameling steeds beter.

Het losrijden ging redelijk goed. Four Seasons was niet helemaal bij de les en reageerde niet scherp genoeg. Aan de bak dus !! Ze liet zich rijden en bewerken tot verbetering en liep uiteindelijk fijn. Je kan er veel leren en dat is super leuk om mee te werken!

De proeven gingen beetje wisselend. We kregen achten en onvoldoendes voor onderdelen. Hierdoor was het wel hel duidelijk wat er goed en fout was. We kunnen met de afwerking van de onderdelen nog punten erbij rijden. Leuk is wel dat Four Seasons wedstrijdmentaliteit heeft en lekker fanatiek met impuls door de proef loopt.

We kregen 221,5 en 223 punten en twee eerste plaatsen van de jury. Hiermee staat de teller op Z2+10. Super leuk omdat het in de training ook steeds beter gaat en dit terug ziet in de scores. We gaan nog een keer Z2 starten en een keer ZZ-Licht als training. We gaan rustig door! 

Subtop-Velsen zuid 

Op zaterdag 14 april zijn we naar de Subtop-dressuurwedstrijd geweest bij Manege Variohippique in Velsen-zuid. Ik heb CMC Zaïre uitgebracht in de Zware Tour en heb in de Grand Prix proef een nette score gereden van 61.52%. Hiermee stonden we op de derde plaats en dat was super leuk!

Het is fijn starten in Velsen-zuid. Het is 10 minuten rijden vanaf thuisbasis Manege Spaarnwoude dus bijna om de hoek! Thuis in de training gaat het nog steeds beter dus dat geeft mij de motivatie om het weer te proberen in de wedstrijdbaan.

Zaïre was met losrijden niet zo bij de les en pompte zich op. Ze maakt zich stoer dus moest er wat meer aan rijden. Hierdoor kreeg ze wel wat meer uitdrukking in de beweging maar liet ze zich minder goed sluiten. Aan de bak dus!

De proef ging best goed. Vooral de galoponderdelen zoals de series en de zig zag scoorde goed en de passage/piaffe gingen ook best goed. Ze was wel bij de les maar moest er voor het mooie beeld net teveel aan rijden. De energie geeft de bewegingen net even wat meer uitdrukking en dat geeft op momenten wel een stoer gevoel!

Ik was niet ontevreden over de proef. Ben altijd kritisch en kijk altijd wat er anders of beter kan. Nog genoeg huiswerk te doen dus we gaan rustig verder. Het valt allemaal niet mee maar wel super leuk om eraan te werken!

 Mooie scores voor Four Seasons in de Z2

We zijn met trainingspaard Four Seasons(v.Vivaldi) weer een paar keer op wedstrijd geweest. Ik heb haar in de klasse Z2 uitgebracht en heb mooie scores gereden. Ook hebben we ons in de prijzen gereden. Super leuk!

Tijdens de jaarlijkse Paasbokaal op Manege Spaarnwoude, georganiseerd door RV Xanthus en RV Bentveld, hebben we twee topscores gereden. Thuis in de training gaat het steeds beter en dan is het altijd leuk om te kijken of het in de wedstrijdbaan ook beter gaat!

Het is al bekend terrein voor Four Seasons maar met de witte hekjes erbij is het toch weer even anders. Toch liet ze zich goed rijden en bewerken. We reden twee mooie stabiele proeven en konden nette onderdelen laten zien. In de galopwissels was er nog wat spanning.

We waren in de klasse Z eerste geworden en kregen 124 en 125 punten van de jury. Super leuk omdat het gevoel ook goed was en de proef goed kon afwerken. Door training gaan de galopwissels steeds beter en gaat de score nog omhoog.

In Nederhorst den Berg hebben bij de Weespervechtruiters gestart. De wedstrijd werd verreden bij Manege Laanhoven. Dit is vreemd terrein voor ons dus weer een mooi leermoment!

Het losrijden was in de binnenbaan en dat ging goed. Ze was goed bij de les en liet zich aardig goed rijden. Soms komt ze wat achter de hulp en dan is het lastig om alles goed door te rijden. Moet er dan net teveel aan rijden voor het mooie beeld.

De eerste proef ging redelijk goed. We kregen net teveel spanning waardoor het beeld wat onrustig werd. De omgeving vond Four Seasons een beetje spannend en dan krijg je hier en een slinger. Nog nog een tweede plaats gereden!

De tweede proef ging beter en gaf mij een goed gevoel. De galopwissels gingen beter en was daar blij mee. We konden een nette proef rijden zonder grote fouten. Voor de proef kregen we een winstpunt maar had zelf een hogere score verwacht.

Het was weer leuk om met haar op wedstrijd te gaan. We trainen rustig verder en kijken uit naar de volgende wedstrijd!

We kregen van de jury toch nog een nette score van bijna 61% en dat was super leuk. Er is nog progressie mogelijk dus we gaan rustig verder met het huiswerk. Het gaat steeds kleine stukjes beter dus dat is voor mij de motivatie om verder te gaan. We gaan rustig door !!