KNHS-Nieuwe Wetering:Winst in Z2, Sport Predikaat(dressuur) voor Four Seasons

Op zaterdag 10 februari werd er bij Hoogeboom Ruitersport in Nieuwe Wetering een KNHS-dressuurwedstrijd georganiseerd voor de klasse Z1, Z2 en ZZ-Licht. Thuis gaan de Z2 oefeningen met trainingspaard Four Seasons(v.Vivaldi) steeds beter dus vond de wedstrijd een mooie aanvulling op de training. We hebben een nette winstpunt in de Z2 gereden en daarmee het Sport Predikaat(dressuur) behaald. Super leuk !!

Het is een leuke en gezellige wedstrijdaccommodatie om te starten. De losrij- en wedstrijdbaan zijn ruim en licht met fijne bodem. De indeling van de startlijst is zo gemaakt dat je in groepjes van twee of drie deelnemers start. Het is ongeveer 35 minuten rijden vanaf Stal Aetsveld waar Four Seasons staat.

Met losrijden liep ze stukken best fijn. Moest er in het begin wat meer aan rijden om haar scherp en aan de hulp te houden. Ze kan zich soms wat druk maken op de trailer wat ook de nodige energie en spanning. Gelukkig laat ze zich rijden en bewerken tot verbetering en heb ik fijn met haar kunnen werken.

De eerste proef ging stukken best goed. De stap- en drafonderdelen liep ze fijn door en kon ik beter afwerken. Hier en daar wat spanning maar het gevoel was goed. In de galop hadden we wat meer spanning waardoor we wat foutjes kregen. Four Seasons liep een beetje van het achterbeen af waardoor het niet altijd stabiel bleef. In de tweede proef kregen we teveel fouten en spanning.

We kregen van de jury voor de eerste proef een nette winstpunt en dat was super leuk. Hiermee dus ook het Sport Predikaat(dressuur) behaald en dat is een mooie aanvulling op de stamboekpapier. Leuk is ook dat Four Seasons het 10e paard is die ik in de Z2 of hoger heb uitgebracht. Trots op !! We gaan rustig verder en op naar de volgende wedstrijd.

Subtop - Velzen-Zuid

Op zaterdag 22 juli werd er bij Manege Variohippique in Velsen-zuid een Subtop-dressuurwedstrijd georganiseerd. Ik heb met CMC Zaïre een rondje GP gestart en heb weer lekker kunnen oefenen om alles vloeiend te rijden. Valt niet altojd mee!

Het is een fijne wedstrijd om te starten. Lekker dichtbij vanaf thuisbasis Manege Spaarnwoude en genoeg ruimte voor het losrijden en de proeven. De banen hebben een goede bodem dus prettig starten!

Zelf was ik niet fit maar toch besloten om te gaan. Zaïre was daarintegen super fit en nam het hier en daar een over van mij. Ben er toch wel blij mee dat ze zo fit en vrolijk is met al de GP trainingen!

De proef ging redelijk goed. Zaïre moet in de onderdelen meer lichaamsgebruik houden en dat was mijn doelstelling van de wedstrijd. Dat ging een stuk beter dan de vorige keer maar had hier en daar een takt fout of slinger wat je veel punten kost. Jammer!

Er zaten mooie stukken passage en piaffe in en ook de series galop wissels om de twee en om de pas gingen goed. Ik was niet ontevreden over de proef maar dat zag je niet terug in de score. Maakt niet uit, we moeten nog veel leren en daar gaan we voor!

We gaan nu eerst even een paar weken vakantie nemen. Zaïre gaat goed en wil dat graag zo houden!! Na de zomervakantie gaan we weer rustig verder want we kunnen en moeten beter. Heb er nu al zin in!