Biografie

De interesse in paarden is bij mij begonnen vanaf mijn tiende jaar. Toen wist ik al dat ik in de paarden wilde gaan werken en dat is gelukkig nooit meer weg gegaan. Ik heb op verschillende maneges recreatief gereden en was altijd zeer fanatiek bezig met alles wat er op de manege gaande was.
 
Na vier jaar Lagere Agrarische School in Amsterdam-Noord en twee jaar Middelbare Agrarische School in Hoorn ben ik de instructeurtopleiding gaan volgen bij de Nederlandsche Hippische Beroepsopleidingen in Deurne. In 1995 heb ik mijn Instructeurs II diploma gehaald en ben ik fulltime gaan werken als instructeur.
 
Vanaf 1996 ben ik lessen gaan volgen bij Alex van Silfhout in Lunteren en ga ik regelmatig met verschillende paarden bij hem trainen. Bij Alex train ik nog steeds. Daarnaast neem ik regelmatig deel aan diverse trainingen en clinics bij bekende trainers om mijzelf verder te ontwikkelen en dit vervolgens door te geven aan mijn leerlingen.

Met mijn oude NHB-cursuspaard Lucky heb ik veel wedstrijden gereden en ze was mijn eerste ZZ-Licht dressuurpaard.

Toen ik in 1999 bij Ton Monhemius op Manege Spaarnwoude ging werken kreeg ik de mogelijkheid om meerdere paarden te rijden en uit te brengen op dressuurwedstrijden.
 
Met Kronos,een tuigpaard gefokte KWPN-er,ging ik ZZ-Licht starten en ben ik als ruiter ZZ-Licht geklasseerd. Daarna kwam Primeval Mickey. Dit mooie paard heb ik tot de ZZ-Licht kunnen africhten en uitbrengen.
 
Met Gladstone heb ik ZZ-Licht gereden en hoopte met dit paard door te kunnen stromen in de nationale dressuur. Met zijn temperamentvolle karakter was dit niet altijd even makkelijk. We hebben 8 winstpunten in de ZZ-Licht gereden en heb hem daarna verkocht. Helaas is hij in september 2013 wegens gezondheidsredenen ingeslapen.
 
Op dit moment heb ik twee Lichte Tour paarden: CMC Aron en CMC Zaire. Met Wub start ik ZZ-Licht/ZZ-Zwaar. Het zijn fijne paarden met veel potentie voor de toekomst.